Tijd!

Veel lovende reacties van lezers, zoals: indrukwekkend, goede verhaallijnen, verrassende perspectieven, in één keer uitgelezen, ik was geëmotioneerd bij het lezen van bepaalde passages, mooie metaforen, echt een goed boek!

In deze barre corona-periode zijn veel mensen thuis. Scholen dicht, thuis werken, geen sociale contacten. Wat kun je nog doen? Inderdaad! Een goed boek bestellen! Gemakkelijk via de website van Boekscout, online betalen en met een paar dagen heeft u Nooit meer Valentijn in huis.

Reacties van lezers: Met interesse, verbijstering, ongeloof, verdriet maar vooral ook bewondering heb ik je boek “Nooit meer Valentijn” gelezen. Tiny.

Ik heb je boek in één adem uitgelezen. Het ontroerende me, was tot tranen toe bewogen toen ik die kleine Peter voor me zag. Je beschrijft het met veel gevoel en nuance.
Het seksueel misbruik, huiveringwekkend, kippenvel had ik tijdens het lezen. Je hebt het boek ook heel mooi taalkundig, beeldend geschreven.
Prachtig boek! George.

Paar dagen geleden je boek ontvangen en ik heb het in één ruk uitgelezen. Heel goed dat je alles wat je hebt meegemaakt zo goed kunt verwoorden en daarbij de gebeurtenissen in een tijdlijn hebt kunnen plaatsen. Het boek is, ondanks de soms moeilijke onderwerpen, ook met humor doorweven. Dat maakt het in mijn ogen ook dat je erin meegezogen wordt. Annelia.

Heb zojuist je boek uit. Een echt bezielend levensverhaal. Knap, gevoelig, mooi geschreven. Dank hiervoor. Marina.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Indrukwekkend verhaal over een talentvolle levensgenieter pur sang. Een mooi tijdsbeeld van vroeger en van de misbruik-problematiek. Ook de geestelijke gezondheidszorg van die tijd. We mogen blij zijn met de vorderingen die zijn gemaakt sindsdien. Ideaal is het zeker nog niet, maar wat was het vangnet vroeger ontoereikend. Boeiend levensverhaal en slim om te schrijven vanuit het oogpunt van de Almachtige hier en daar.
Mirel, op 13-04-20
Goed gezien, Mirel!
Bedankt voor je mooie reactie!
Mooi omschreven...zo is het wel..
Het wilma..
Wilma Dienjes van ineveld., op 25-08-20
Leuk dat je het gelezen hebt!
Beste Peter,

Heel toevallig kom ik je naam tegen. Ik ga zoeken en kom op deze site.
Ik ken je nog goed van de Corneliusschool en ik ben vaak bij je thuis geweest.
Ik was toen altijd trots dat ik je vriend mocht zijn
Je hebt altijd in mijn achterhoofd gezeten als iemand die goed was in taal. En wat zie ik je bent wiskunde gaan onderwijzen.

Het overlijden van je moeder kan ik me nog herinneren als de dag van gisteren. Het maakte een verschrikkelijke indruk op me. Ik weet de onderwijzer vertelde op een ochtend dat zij was overleden, ik was helemaal van mijn stuk.

Na de lagere school hebben we elkaar nooit meer gezien en gesproken, helaas denk ik zeker nu ik over je seksueel misbruik lees in de Corneliuskerk.

Ik ga je boek zeker bestellen en lezen! In de stukken over je boek staat dat je er nu van je trauma af ben. Gelukkig dan kan je na je 70 eindelijk vrij leven en zoals ik lees van je Jazz muziek genieten.

Zelf woon ik nu in Dordrecht met Jeanne mijn vrouw.
Theo Reijs, op 31-10-20
Beste Theo!

Toevallig kijk ik vandaag eens op mijn blog van de uitgever, dat gebeurt niet meer zo vaak. En wat leuk dat er toch nog een reactie is van een lezer, en laat dat nou ook nog Theo Reijs zijn! Dat is helemaal erg leuk!
Ondanks dat ik je in mijn boek, Nooit meer Valentijn, Thijs noem heb je jezelf toch wel herkent. Wat leuk dat je reageert!
Ja, je was op de lagere school mijn beste vriend en de gezellige sfeer die bij jullie thuis hing ben ik nooit vergeten. Net als je broer Wim, zus Els en de jongste, Victor. Ik kan me herinneren dat je opa en oma wel eens op visite kwamen, helemaal uit Dordrecht.
Twee weken terug overkwam me nog een andere verrassing. Een man belt me, ook naar aanleiding van het boek, en stelde een aantal vragen. Tot ik er achter kwam dat ik je vader aan de lijn had. Verbaasd vroeg ik hem naar zijn leeftijd... bijna honderd jaar! Geweldig!

Ik hoop je nog eens te spreken. Hartelijke groet,
Peter van Ineveld

Tijd!

Tijd!

Nu in het AD, editie het Groene Hart

BN DeStem

In de schappen!

De persen draaien!